Masör Masöz Masaj Uygulayıcısı Kursu
Masör-Masöz Masaj Uygulayıcısı (520 Saat) Eğitimi Kursu
Masör Masöz (608 saat) Kurs Programı, 15.05.2018 tarihinde Hayatboyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından güncellenmiştir. Programın Adı ve Süresi Değişmiştir. Yeni Kurs Programı adı Masaj Uygulayıcısı (520 Saat) dir. Eski Programla aynı geçerliliğe sahiptir. 3.seviyedir. İş yeri açma ve çalışmada kullanılmaktadır.
Kursumuzun amacı, kursiyerlerimizin tüm masaj çeşitlerini öğrenmeleri, uygulamaya ilişkin işlemleri, hijyen ve sağlık kurallarına uygun bir şekilde, belirli bir süre içerisinde, kendi başına yapma bilgi ve becerisine sahip olmaları ve nitelikli bir masaj uygulayıcısı masör, masöz olarak yetişmeleridir.
Güncel Duyurulara Ulaşmak İçin Tıklayınız.
Masaj Uygulayıcısı Sertifikası
MEB. onaylı sertifika programlarından Saç ve Güzellik Hizmetleri alanı 3. seviye bir eğitim programı olan masör-masöz Masaj Uygulayıcısı sertifikası 520 saat dir. Ayrıca kalfalık , Ustalık veya MYK (Mesleki Yeterlilik Kurumu) belgesi almanıza gerek yoktur. Bu alanda çalışanların alması gereken zorunlu sertifikadır.
Masör ve Masöz Masaj Uygulayıcısı Eğitimi
Klasik masajın yanında daha bir çok masaj çeşidini ve bu masajların farklı uygulama tekniklerini öğreneceksiniz. Bu teknikleri uygulama derslerinde defalarca pratik yaparak pekiştirecek ve kurs sonunda mesleğinde uzman bir masaj uygulayıcısı (Masör- Masöz) olacaksınız. Tamamı Uygulamalı Eğitim (10 Hafta)+MEB. onaylı Sertifika+ Ders Kitabı
Masaj Uygulayıcısı Kursu Bitirme Sınavı
Kurs bitirme sınavı kurumumuzda MEB gözetiminde yapılır.
Her katılımcının 3 sınav hakkı vardır.
Sınav süresi bir saat tir.
Sınava katılacak kursiyerler yanlarında kimlik belgelerini mutlaka bulundurmalıdır.
Masaj Kursu Eğitim Salonlarımız
Tamamen güncel ders konularını uygulamalı olarak işlerken, sizin için hazırlanan hijyenik, geniş ve ferah eğitim salonlarında (klimalı) Ünvan Eğitimin Kurumlarının farkını göreceksiniz. Öğrenciler için tüm eğitim malzemeleri hazırlanmıştır.
Masaj Teknikleri Kitabı
Masaj teknikleri ders kitabımız kursiyerlerimize ücretsiz olarak sunulmaktadır.
Masaj Salonu Açmak İçin Alınması Gereken Eğitim Belgeleri
1-Ticaret odasına kayıtlı olan iş yeri sahibinden ustalık belgesi istenmez.
2-Sorumlu Müdürden en az 520 saat masaj sertifikası veya ustalık belgesi istenir(Güzellik ve saç bakım hizmetleri alanından mezun Önlisan ve Lisans mezunlarından istenmez).
3-Masör-Masöz Masaj Uygulayıcısı olarak çalışacaklar dan en az 312 Saat masaj sertifikası veya kalfalık belgesi istenir.
(312 saat 3. seviye sertifikamız ile kalfalık sınavına katılıp belgenizi alabilirsiniz.)
Masaj salonu açmak isteyenler ilgili yönetmeliğe aşağıdaki HUKUKSAL sekmesinden ulaşabilirler.
Kanun Hükmünde Kararname
Kanun No. 7141, Kabul Tarihi: 9/5/2018
MADDE 12- 5580 sayılı Kanunun 6 ncı maddesine aşağıdaki fıkralar eklenmiştir.
“Bu Kanun kapsamında faaliyet gösteren kurumlarda, Bakanlıkça belirlenen programları başarıyla tamamlayanlar aldıkları kurs bitirme belgeleriyle tamamladıkları programlara ilişkin iş yerlerinde çalışabilir ve iş yeri açabilirler. Bu durumda olan kişiler için başkaca bir meslek belgesi aranmaz.
Masör; Erkek masaj uygulayıcı meslek elemanı.
Masöz; Bayan masaj uygulayıcı meslek elemanı.
Masaj Nedir; Deri, deri altı dokusu, kaslar, iç organlar, dolaşım ve lenf sistemlerinin el, elektrik, su aracılığıyla uyarılması, mekanik ve sinirsel yolla çeşitli darbeler ve ovmalarla bölgesel kan dolaşımını arttırma, damarları genişleterek dokuya daha fazla kan gelmesini ve bu sayede iyileştirme veya bakım sağlama yöntemidir.
Masör-Masöz İş İmkanları:
Masör Masöz Kursu (520 saat) sertifikalı kişiler;
-Masaj ve güzellik salonları,
-Kaplıca, hamam ve banyo tesislerinde,
-SPA, thalosso terapi ve bakım merkezlerinde,
-Spor merkezleri ve salonlarında,
-Doktor nezaretinde Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon merkezlerinde,
-Refleksoloji ve sağlık masajı uygulanan tıp merkezlerinde,
-Tamamlayıcı tıp uygulayan hastanelerde ve günden güne artan iş alanlarında çalışabilirler.
-Ayrıca en az lise ve üzeri mezunlar Masör-Masöz Masaj Uygulayıcısı sertifikaları ile Özel Öğretim Kurumlarında eğiticilik yapabilirler.
Dikkat !!!
24/04/1930 tarihinde yayınlanan 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 127. maddesine dayanılarak Sağlık Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nca hazırlanan “Hijyen Eğitimi Yönetmeliği”ne dayanarak masaj ve güzellik salonları ve benzeri yerlerde çalışacak kişilerin Milli Eğitim Bakanlığı onaylı “Hijyen Sertifikası“ na sahip olmaları işletmeler için zorunlu tutulmuştur.
Kurs İçeriği
Masör - Masöz Masaj Uygulayıcısı Kursu Sertifika Programımız toplam 520 saat olup, kurs içeriği aşağıdaki gibidir.
- İletişim
- İş Sağlığı Ve Güvenliği
- İskelet ve Kasların Yapı Ve İşlevleri
- Vücut Sistemlerinin yapı ve İşlevleri
- Kişisel Hijyen
- Salon Hazırlığı ve Hijyeni
- Müşteri Karşılama ve Uğurlama
- Kozmetikleri Tanıma
- Vücut Bakım Kozmetikleri
- Klasik Masaj Teknikleri
- Dekolte Ve Yüz Masajı
- Temel Vücut Masajı
- Aroma terapi Masajı
- Refleksoloji (Kurumumuz tarafından Ek ders olarak verilmektedir.)
Kimler Katılabilir
- En az İlkokul diploma sahibi olanlar,
- Masör - Masöz Masaj Uygulayıcısı eğitimi ve sertifikası alarak bu sektörde çalışmak isteyenler,
- Klasik Masaj dışında farklı masaj türlerini ve tekniklerini öğrenmek isteyenler,
- Refleksoloji öğrenmek isteyenler,
- Hobi olarak masaj yapmak isteyenler,
- Hacamat, sülük ve kupa ve bioenerji gibi alternatif tıp uygulayıcıları,
- Masaj salonu açmak isteyenler.
(Sorumlu müdür olmak isteyenlerden kurs bitirme belgesi dışında başka belge istenmez.)
Hukuksal
İş Yeri Açma ve Çalışma Ruhsat İşlemleri Ankara Büyükşehir Belediyesi- Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı- Ruhsat ve Denetim Şube Müdürlüğü tarafından yürütülmektedir.
Masaj salonu açma ve ruhsat işlemlerine ilişkin yönetmeliğin ilgili bölümü
1. Salonun zemini düz, pürüzsüz, dezenfeksiyona uygun ve kolayca temizlenebilir özellikte döşenmiş olacaktır. Birim ve bölümler faaliyet alanlarının özelliğine göre beton, alçıpan, suntalam ve benzeri malzemelerle yapılmış bölmeler ile birbirinden ayrılacak, tüm birimlerde yeterli havalandırma ve aydınlatma sağlanacaktır.
2. Isıtma, soğutma ve havalandırma kalorifer veya klima ile yapılacaktır.
3. Giriş ve salon dahil bütün duvarları yağlı boya veya benzeri maddeler ile boyanmış veya kaplanmış olacaktır.
4.Kişilerin kullanımına uygun şekilde döşenmiş, kişinin karşılandığı ve yapılacak uygulama ve işlemlere kadar beklediği, içinde sekretarya bölümünün yer aldığı en az 15 m² büyüklüğünde bir bekleme salonu; içinde masaj yapılacak 6 m2 den küçük olmamak üzere hazırlanmış masaj masası bulunan uygulama odası; kıyafetlerin değiştirilebileceği soyunma odası; masajdan sonra dinlenmek için kullanılmak üzere dinlenme odası; sadece personelin kullanımı ve ihtiyaçlarının karşılanması için ayrılmış personel odası; kişilerin kullanım alanlarından izole edilmiş ve atıklar için kapalı bir konteynır veya kabinin bulunduğu bir atık toplama birimi; uygulanacak işlemlerde kullanılan malzemelerin sterilizasyonunu sağlamak için bir sterilizasyon birimi bulunacaktır.
5.Masaj salonunda; uygulanacak masaj tekniğine uygun masaj masası, destek minderleri, tabure, masaj uygulamalarında kullanılacak tekstil ürünleri, terlik, masaj kremi, masaj yağı, pudra, losyon gibi diğer tür ürünler bulunacaktır.
6.Çalışan personelin ustalık veya kalfalık belgeleri, masaj salonunun çalışma izniyle ilgili belgeler ve ilgili esnaf odasından onaylı ücret tarifesi bekleme salonunun görünür bir yerine asılacaktır. Ayrıca her birimin girişinde birimin adının yazılı olduğu bir tabela bulunacaktır.
7. Uygulama odalarının her birinde devamlı akar şekilde sıcak su tertibatı, duş kabini, tuvalet ve saç kurutma makinesi bulunacaktır.
8.Bay ve bayanlar için sıcak suyu akan aynalı, lavabolu, sıvı sabunlu ve peçeteli ayrı tuvaletler bulunacaktır.
9.Görevli personel, hizmetlerine uygun beyaz önlük veya üniforma giyecektir.
10.Masaj salonunda bir sorumlu müdür bulunacaktır. Sorumlu müdür; Millî Eğitim Bakanlığının ilgili mevzuatına göre açılmış okullar, kurumlar veya kurslardan 520 saatlik genel masaj eğitimi sonunda alınmış diploma ile (birlikte 3308 sayılı Kanun kapsamında ilgili alanda ustalık belgesine. İbaresi artık geçerli değildir.
Bu konuda çıkan Kanun Hükmünde Kararname ile Kanun No. 7141, Kabul Tarihi: 9/5/2018
MADDE 12- 5580 sayılı Kanunun 6 ncı maddesine aşağıdaki fıkralar eklenmiştir.
“Bu Kanun kapsamında faaliyet gösteren kurumlarda, Bakanlıkça belirlenen programları başarıyla tamamlayanlar aldıkları kurs bitirme belgeleriyle tamamladıkları programlara ilişkin iş yerlerinde çalışabilir ve iş yeri açabilirler. Bu durumda olan kişiler için başkaca bir meslek belgesi aranmaz.
) veya bu konuda ön lisans veya lisans diplomasına ya da yurtdışındaki eğitim kurumlarından alınmış ve ilgili mevzuata göre denkliği kabul edilmiş belgeye sahip olacaktır. Sorumlu müdür, sadece bir salonda sorumlu müdürlük görevini üstlenebilecek ve sorumlu müdürlük yaptığı kuruluşta aynı zamanda mesleğini de icra edebilecektir. Sorumlu müdür hem idari hem de uygulanan işlemlerden uygulayıcılarla birlikte sorumlu olacaktır. Sorumlu müdürün görev ve sorumlulukları şunlardır:
10-1.Açılış ve faaliyetler ile ilgili her türlü izin işlemlerini yürütmek.
10-2.İşleyişte tanımlanmış alt yapı ve hizmet kalite standartlarının korunması ve sürdürülmesini sağlamak.
10-3.Masaj salonunun faaliyetlerinde, fiziki alt yapı, personel, cihaz ve malzemelerde meydana gelen tüm değişiklikleri zamanında, ruhsatlandırmaya yetkili makama bildirmek.
10-4.Masaj salonunda, çalışma saatleri içerisinde hizmetlerin düzenli ve sürekli olarak yürütülmesini sağlamak, bu amaçla gerekli iç denetimleri yapmak.
10-5.Masaj salonu adına ilgili belgeleri onaylamak.
10-6.Masaj salonunda yapılacak denetimler sırasında yetkililere gerekli bilgi ve belgeleri vermek ve denetime yardımcı olmak.
10-7.Uygulanan işlemler sırasında oluşan tıbbî atıkların usulüne uygun şekilde imha edilmesini sağlamak.
10-8.Masaj salonunda bulunan cihaz ve malzemelerin sterilizasyonunun yapılmasını sağlamak.
10-9.Çalışan personelin bulaşıcı hastalıklar yönünden periyodik muayenelerini yaptırmak.
11.Sorumlu müdür, salonda gerçekleştirilen uygulamalar sonucu oluşabilecek komplikasyonlardan sorumludur.
12.Masaj salonlarında, tedavi amaçlı masaj teknikleri uygulanamayacaktır. Sorumlu müdürün sorumluluğunda masaj tekniklerini uygulayacak personel ilgili alanda 3308 sayılı Kanunun 16’ncı maddesine göre alınmış kalfalık belgesine veya Millî Eğitim Bakanlığının ilgili mevzuatına göre açılmış okullar, kurumlar veya kurslardan 520 saatlik genel masaj eğitimi sonunda alınmış diploma veya kurs bitirme belgesine yahut yurtdışındaki eğitim kurumlarından alınmış ve ilgili mevzuata göre denkliği kabul edilmiş belgeye sahip olacaktır.
13.Masaj salonlarında yasak olan faaliyetler aşağıda belirtilmiştir.
13-1.Kullanılan makine veya ürün ile ilgili kanıtlanmış etkilerinin dışında etki vaat eden, tüketiciyi yanıltıcı reklam faaliyetinde bulunulamaz.
13-2.Yetkili kurumlar tarafından üretim izni verilen veya bu kurumlardan alınan izinle ithal edilmiş olan ürünler dışında ürün bulundurulamaz, kullanılamaz veya satılamaz.
13-3.Tıp fakültesi mezunu olan biri çalışsa bile mezoterapi, akupunktur, lipoelektro gibi her türlü invazif girişimler ile tabip yetkisinde olan tıbbi işlemler yapılamaz. Beşerî tıbbi ürün tavsiye edilemez ve hastalıkların tedavisine ilişkin tavsiyelerde bulunamaz.
13-4.Deriye veya deri altına enjeksiyonla müdahalede bulunmayı gerektiren işlemler yapılamaz.
13-5.On sekiz yaş altındakiler çalıştırılamaz ve bu yaşın altında bulunan kişilere hizmet verilemez.
Yönetmeliğin tamamına ulaşmak için tıklayınız.
Diğer
- Ankara Masör - Masöz Masaj Kursu
- İstanbul Masör - Masöz Masaj Kursu
- Ankara Masör - Masöz Masaj Sertifikası
- İstanbul Masör - Masöz Masaj Sertifikası
- Ankara Masör - Masöz Masaj Kursu Sertifika Programı
- İstanbul Masör - Masöz Masaj Kursu Sertifika Programı
- Ankara İstanbul Bursa Eskişehir Masaj uygulayıcısı kursu