Uzaktan Eğitim Protokol, sosyal ilişkiler ve görgü kursu

unvan-mesleki-egitim-emlak-danismanligi-sertifikasi-kursuBu eğitim programının amacı öğrencilere gerekli duyulan ortam sağlandığında sosyal ortamlarında, iş hayatlarında protokol kurallarını, insanlarla ilişkilerinde nezaket ve görgü kurallarını nasıl uygulayacakları konusunda deneyim ve bilgi kazandırmaktır. 

Kurs İçeriği

Uzaktan Eğitim Protokol, Sosyal İlişkiler ve Görgü Kursu,
Sertifika programımız toplam 384 saat olup, kurs içeriği aşağıdaki gibidir.

1-ZARAFET HAKKINDA GENEL BİLGİ

                a. Zarafetin Tanımı

                b. Zarif bir bayanda genel görünüm

                c. Zarif bir bayanın kendine has giyimi

2-PROTOKOL

                a. Protokolün tanımı

                b. Protokol çeşitleri

                c. Çeşitli protokollerde dikkat edilecek hususlar

3-EV-MEFRUŞAT-DEKORASYON

                a. Ev mefruşat ve dekorasyon konuları

                b. Dekorasyonda dikkat edilecek hususlar

4-SOSYAL İLİŞKİLERDE EĞİTİMİN ÖNEMİ

5-GÖRGÜ VE ZARAFET

  1. Görgü ve zarafetin genel kuralları
  2. Ülkelere göre görgü ve zarafet kaideleri

MODA – AKSESUAR

RENKLER

a. Soğuk-sıcak renkler

b. İtici-çekici renkler

c. Renkte denge, oran, ritm

d. Renklerin insan figürleri üzerinde etkisi

e. Yerine mevsimine göre renk seçimi(Yazlık-kışlık kumaş cinlerinin ve

renklerinin tanıtılması)

MAKYAJ

MAKYAJ HAKKINDA GENEL BİLGİLER

a. Makyajın tanımı

b. Renk-cilt, renk-saç, renk-göze göre makyaj

PROTOKOL

EL SIKMA

a. El sıkmanın anlamı ve yöntemleri

b. El sıkma tekniği

c. Kadın-erkek el sıkışmaları

d. Çeşitli durumlarda el sıkışmalar

YEMEK MASASI DEKORASYONU

1- PEÇETE KATLAMA TEKNİKLERİ

2- ÇATAL, BIÇAK-KAŞIK ÇEŞİTLERİ

3- ÇATALLARIN YERLEŞTİRİLME TEKNİKLERİ

4- BIÇAK ÇEŞİTLERİ

5- KAŞIK ÇEŞİTLERİ

6- GENEL SERVİS MALZEMELERİ

Genel servis malzemelerinin masa düzenine yerleştirilmesi

MODA – AKSESUAR

1- MODA

a. Modanın tanımı

b. Modada kullanılan tandanslar

2- İNSAN TİPLERİNE GÖRE GİYİM KURALLARI

SOSYAL İLİŞKİLER

Tanışma ve tanıştırılma

a. Kadın ile erkeğin tanıştırılması

b. Yemekli ve yemeksiz toplantılarda tanıştırma ve tanıştırılma

c. Amir ile memur eşinin tanıştırılması

d. Genç kızlarla tanışma

e. Gençlerin yaşlılarla, genç erkeklerin genç kızlarla tanıştırılması

f. Tanışma ve tanıştırılmada uyulması gereken kurallar(sosyal durumlara göre)

g. Mektup ve kartvizit ile tanıştırma yöntemleri

MODA TARİHİ

Giyim ve modayı etkileyen faktörler

YEMEK MASASI DEKORASYONU

1- MASA ÖRTÜLERİ

a. Kahvaltı masasında kullanılan masa örtüleri

b. Öğle ve akşam yemeklerinde kullanılan masa örtüleri

2- MASA DEKORASYONUNDA KULLANILAN YARDIMCI AKSESUARLAR

a. Şamdanlar

b. Dekoratif çiçek tanzimleri

c. Yapma ve canlı çiçeklerin tanzimi

MODA – AKSESUAR

1- GÜZEL GİYİNMEK İSTEYEN BİR BAYANIN DİKKAT EDECEĞİ KURALLAR

2- GİYİMLE İLGİLİ PROBLEMLERİN TESPİTİ

3- VÜCUT KUSURLARININ GİYİM YOLU İLE NORMAL GÖRÜNÜMÜNÜN SAĞLANMASI

PROTOKOL

1- YEMEK DAVETLERİ

a. Resepsiyon

b. Ziyafetler

c. Kokteyller

d. Bahçede davetler(Garden Parti’ler)

2- RESEPSİYONLAR

a. Resmi resepsiyon

b. Yarı resmi resepsiyon

3- DAVETLERDE GİYİM TARZI

MODA – AKSESUAR

1- RENK BİLGİSİ

a. Ana-ara-nötr renkler

b. Ev dekorasyonunda renk

c. Giyimde renk

d. Renklerin psikolojik etkileri

2-GİYİMDE RENK UYUMLARI

a. Tek renk uyumu

b. Benzer veya komşu renk uyumu

c. İkili bölünmüş renk uyumu

d. Kontrast renk uyumu

e. Bölünmüş kontrast renk uyumu

f. Üçlü veya dengeli renk uyumu

DİKSİYON

1- GÜZEL KONUŞMANIN ESASLARI VE ÖZELLİKLERİ

2- GÜZEL KONUŞMADA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR

EV-MEFRUŞAT-DEKORASYON

1- MEKANLARDA RENK SEÇİMİ

2- MEKANLARDA IŞIKLANDIRMA

PROTOKOL

1- YEMEK DAVETLERİNDE SALONA GİRİŞ VE YEMEĞE BAŞLAMA

a. Resmi olmayan ve Resmi yemeklerde salona giriş ve yemeğe başlama

b. Yemekten kalkma

2- AKŞAM YEMEK DAVETLERİ

a. Özel akşam davetlerinde dikkat edilecek hususlar

b. Özel yemek davetlerinde kıyafet, yemek odasına geçiş servis ve masadan kalkış

3- YARI RESMİ AKŞAM YEMEKLERİ

4- RESMİ AKŞAM YEMEKLERİ

SOSYAL İLİŞKİLER

1- HEDİYELER

a. Hediye verme ve hediyeler için teşekkür etme

b. Kimlere ve ne gibi hediyeler verilir

2- HEDİYE ÇEŞİTLERİ

a. Bebek için hediyeler

b. Nişan ve düğün için hediyeler

c. Yolculuk hediyeleri

d. Hasta için hediyeler

e. İş hediyeleri

f. Bayanlara ve erkeklere verilen hediyeler

MODA – AKSESUARLAR

MANTOLAR

a. Manto çeşitleri

b. Mantoda kumaş seçimi

PROTOKOL

1- SİGARA

a. Sigaranın sağlığa olan zararları

b. Sigara ikram etme kuralları

c. Çeşitli yerlerde sigara içme kuralları(Sokakta-akşam yemeğinde-mağazada vs.)

2- PURO VE PİPO İÇME KURALLARI

DİKSİYON

1- KONUŞMA ESNASINDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR

2- HİTAP ÇEŞİTLERİ

MODA – AKSESUAR

KRAVAT-MENDİL

YEMEK MASASI DEKORASYONU

1- AMERİKAN BAR

a. Amerikan barda bulunması gereken malzemeler

b. Malzemelerin yerleştirilmesi

2- EV SAHİBİ OLAN KİŞİNİN SERVİSİ

3- HAFİF İÇKİLERDEN ÖRNEK HAZIRLAMA(Demostrasyon)

4- SERVİSTE APARATİF İÇKİLER VE YİYECEKLER

5- SEVİSTE ZAMANLAMA

MODA – AKSESUAR

1- YÜZ ŞEKİLLERİ

2- YÜZ ŞEKİLLERİNE GÖRE KULLANILACAK SAÇ, YAKA VE AKSESUARLAR

3- ELBİSE DOLABININ PLANLANMASI

a. Gardropta bulunması gereken giysiler

b. Gardrop’un tanzini

ZARAFET

PALTO, CEKET, MONT VE GİYSİLERİN GİYİP-ÇIKARTILMASI TEKNİKLERİ

DİKSİYON

KONUŞMADA AÇIKLIK

YEMEK MASASI DEKORASYONU

1- TABAK ÇEŞİTLERİ VE MASADAKİ YERLERİ

a. Tabak çeşitleri

b. Masadaki yerleri

2- SERVİS KAİDELERİ

a. Servis Esasları

b. Masaya servis

c. Resmi ve yarı resmi yemeklerde servis

d. Serviste ayrıcalık

e. Servis elemanlarının giyim biçimleri

PROTOKOL

1- TELEFONDA KONUŞURKEN DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR

2- İŞ YERİNDE TELEFONLA KONUŞMA KURALLARI

MODA – AKSESUAR

1- KUMAŞ ÇEŞİTLERİ

a. Yünlü kumaşlar

b. İpekli kumaşlar

c. Sentetik kumaşlar

d. Ketenler

2- RENK, KUMAŞ BAĞINTISI

3- RENK SEÇİMİ

a. Renk ve kumaş

b. Renk ve kişilik

c. Renk ve cilt

d. Renk ve saç

e. Renk ve gözler

DİKSİYON

KONUŞMADA KUVVET

EV-MEFRUŞAT-DEKORASYON

1- MEKANDA RENK İLE GENİŞLETME TEKNİKLERİ

2- SALON VE OTURMA ODASINDA BULUNMASI GEREKEN EV MALZEMELERİ

3- DÖŞEME TEKNİKLERİ

a. Klasik döşeme teknikleri

b. Yarı klasik döşeme teknikleri

c. Modern döşeme teknikleri

4- DEKORASYONDA RENK GEÇİŞLERİ

5- KİŞİYE UYGUN MEKÂN DÜZENLEMESİ

PROTOKOL

1-ŞAPKA

a. Şapka ile selam vermek

b. Şapka çıkartılarak selam vermek

2- OTOMOBİL KULLANMA

a. Otomobile binme ve inme

b. Otomobilde görgü ve nezaket kuralları

MODA TARİHİ

1- MODADAKİ İLK AKIMLAR(1900-1920’lere kadar)

2- KADIN GİYİMLERİ(Tayyörler)

DİKSİYON

KONUŞMADA İMGE

PROTOKOL

1- YEMEK DAVETLERİNDE MASADA OTURMA PROTOKOLÜNDE DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR

2- MASADA OTURMA PROTOKOLÜ

a. Fransız usulüne göre protokol

b. İngiliz usulüne göre protokol

c. Yuvarlak masa usulüne göre protokol

3- KALABALIK MİSAFİRLER İÇİN MASA DÜZENLERİ

a. Düz uzun masa düzeni

b. T şeklinde masa düzeni

c. At nalı şeklinde masa düzeni

YEMEK YEME KURALLARI

1- MENÜ TANZİMİ

2- MENÜ LİSTELERİ

MODA – AKSESUAR

1- TENİS OYNAYAN SPORCULARIN KIYAFETİ VE KIYAFET ÖZELLİKLERİ

2- BİNİCİLİK SPORU İLE UĞRAŞAN SPORCUNUN KIYAFETİ VE KIYAFET ÖZELLİKLERİ

DİKSİYON

KONUŞMADA DUYGUNLUK

YEMEK MASASI PROTOKOLÜ

İÇKİ SERVİSİ

a. İçki içerken dikkat edilecek hususlar

b. Yemek çeşidine göre içki ikramı

c. İçki ikram tekniği

d. İçkinin doldurulması

e. Masanın düzenine göre içki bardaklarının yerleştirilmesi

f. Ülkemizde ve uluslar arası içki ikram kuralları

MODA TARİHİ

1920-1940 TARİHLERİNDE MODEA OLAYLARI

MODA – AKSESUAR

AYAKKABI – ÇANTA – ELDİVEN

ZARAFET

ELDİVEN TAKMA VE ÇIKARMA TEKNİKLERİ

YEMEK MASASI DEKORASYONU

1- BARDAK ÇEŞİTLERİ

a. Su, şarap bardakları

b. Viski, bol, punç, kokteyl bardakları

c. Likör bardağı, konyak ve vermut bardağı

d. Rakı kadehi ve bardağı

2- ÇEŞİTLİ BOYLARDAKİ BARDAKLARIN ŞEMATİK OLARAK ANLATIMI

PROTOKOL

1- LOKANTA VE BENZERİ YERLERDE GİRİŞ-ÇIKIŞ

2- LOKANTA VE BENZERİ YERLERDE SİPARİŞ VERME

3- HESAP İSTEME VE ÖDEME

MODA – AKSESUAR

1- MODANIN İNSANLAR ÜZERİNDEKİ PSİKOLOJİK ETKİLERİ

2- SOKAKTA GİYİM KURALLARI

DİKSİYON

1- ANLATIM

2- ÜSLUP

3- GÜLME

4- BAĞIRMA

PROTOKOL

1- ÖĞLE YEMEKLERİ

a. Resmi kişiler için öğle yemekleri

b. Gayri resmi öğle yemekleri

2- ÖĞLE YEMEĞİNDE DAVET ŞEKLİ

a. Oturma protokolü

b. Yemeğe başlama

c. Bitiriş

d. Kahve ikramı

3- ÖĞLE YEMEĞİNDE SOHBET

4- ÖĞLE YEMEĞİNDEN SONRAKİ PROGRAM

MODA – AKSESUAR

1- ERKEK GİYİMİ HAKKINDA BİLGİ

2- ASKERİ GİYİM LİSTESİ

3-SİVİLLER İÇİN RESMİ ELBİSELER

a. Jaket atay

b. Smokin

c. Frak

4- ERKEKLERİN ELDİVEN GİYMESİ

EV, MEFRUŞAT – DEKORASYON

ÇİÇEK TANZİMİ(İKEBANA)

a. Çiçek tanzimi

b. Çiçek tanziminde kullanılan malzemeler

c. Vazo veya tanzim kabına çiçek yerleştirme

DİKSİYON

KELİME

a. Kelimenin elemanları

b. Masa düzeni

c. Servis

d. Kahvaltıda ikram

e. Kahvaltı menüsü

f. Otellerde kahvaltı tanzimi

EV – MEFRUŞAT – DEKORASYON

1- ÇİÇEK TANZİMİ(İKEBANA)

a. Denge

b. Renk uyumu

c. Desen

2- DENGE ÇEŞİTLERİ

a. Simetrik denge

b. Asimetrik denge

MODA – AKSESUAR

FULAR – EŞARP BAĞLAMA

a. Zarif bir şekilde fular ve eşarbın bağlanması

b. Giysiler göre eşarp-fular seçimi

ZARAFET

MERDİVEN ÇIKARKEN VE İNERKEN DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR

MODA TARİHİ

1960’LI YILLARDA MODADAKİ ÖNEMLİ DEĞİŞİKLİKLER

MODA – AKSESUAR

1- EV KIYAFETİ

a. Özellikleri

b. Ev kıyafeti ile misafir karşılama

2- BÜRODA ÇALIŞAN KADINLARIN GİYSİ ÖZELLİKLERİ

YEMEK YEME KURALLARI

ÇORBA

a. Çorba nasıl içilir

b. Çorba içerken dikkat edilecek hususlar

PROTOKOL

RESMİ ÇAYLAR

a. Resmi çay çağrıları

b. Konukların gelişi

c. Çay sofrasının düzenlenmesi ve servis

d. Çay menüsü

e. Çaylarda konuşulan konular

f. Pastahane ve çay salonlarındaki davetlerde tutum ve davranışlar

SOSYAL İLİŞKİLER

KLÜPLER

a. Klüplerin tanımı, çeşitleri

b. Erkek-Kadın klüpleri, gençlik klüpleri

c. Faaliyetleri

d. Çeşitli sosyal klüplere ziyaretler, amaçlarının ve çalışmalarının izlenmesi

MODA – AKSESUAR

1- GİYİMDE KUMAŞ DESENLERİ

a. Çizgili kumaşlar

b. Puanlı kumaşlar

c. Desenli kumaşlar

d. Diğer desenlerin görünüşe etkileri

2- KUMAŞLA İLGİLİ KURALLARIN UYGULAMA ALANLARI

YEMEK YEME KURALLARI

MAKARNA

a. Makarna çeşitleri

b. Makarna yeme teknikleri

SOSYAL İLİŞKİLER

ÇAĞRILAR – ÇAĞRI ÖRNEKLERİ

a. Resmi ve resmi olmayan yemeklere çağrılar, genel kurallar

b. Evlenme – düğün çağrıları, örnekler

c. Bir spor olayından önce verilen davete çağrılar

d. Resmi olmayan çay-supe-dans çağrıları

e. Kabul ve reddetme, çağrıların geri bırakılışı

DİKSİYON

DİLİN ÖNEMİ

a. İnsan hayatında dilin önemi

MODA – AKSESUAR

KUMAŞ CİNSİNİN GÖRÜNÜŞE ETKİSİ

a. Işığı yansıtan kumaşlar

b. Kalın pürüzlü ve düz kumaşlar

c. Sert kumaşlar

d. Yumuşak kumaşlar

SOSYAL İLİŞKİLER

KARTVİZİTLER

a. Kartvizit örnekleri

b. Kartvizitlerin kullanıldığı yerler

c. Kartvizitle özür bildirme

d. İş ve meslek kartları

e. Kartvizit bırakma

f. Kartvizit kullanmada genel kurallar

YEMEK YEME KURALLARI

1- SEBZE YEMEKLERİ

a. Sebze yemekleri yeme kuralları

b. Servis

2- SALATA

a. Salata yeme kuralları

b. Servis

c. Özel aile yemeklerinde salata servisi

DİKSİYON

TÜRKÇE ÖĞRETİMİNİN PLANLANMASI

a. Amaçlar

b. Konuşma, ritm, vurgu, müzik

YEMEK YEME KURALLARI

1- PEYNİR

a. Peynir yeme kuralları

b. Peynir çeşitleri

c. Dünyada peynirle ikram edilen içkiler

2- ZEYTİN

a. Zeytin yeme kuralları

B. Zeytin çeşitleri

SOSYAL İLİŞKİLER

GENÇ KIZLAR

a. Genç kızların toplumla ilişkileri

b. Genç kızların genel tutum ve davranışları

c. Genç kızların yapmaması gereken tutum ve davranışlar

EV – MEFRUŞAT – DEKORASYON

ÇİÇEK TANZİMİ

a. Yemek masası dekorasyonu için dizaynı hazırlatma

MODA – AKSESUAR

İÇ ÇAMAŞIRLARI

a. İç çamaşır çeşitleri

b. Psikolojik etkileri

c. Giyime etkileri

ZARAFET

1- VÜCUT BAKIMI

a. Saç bakımı

b. El bakımı

c. Vücut bakımı

2- YÜRÜME-OTURMA

a. Yürüme teknikleri

b. Oturma teknikleri

YEMEK YEME KURALLARI

BALIK

a. Balık çeşitleri

b. Balık yeme kuralları

c. Servis

MAKYAJ

1- YILIN MODA MAKYAJI

a. Renklerin tanıtılması

b. Giysi ile uyum

2- GECE MAKYAJI

MODA – AKSESUAR

GİYİMDE SÜSLEME TEKNİKLERİ

a. Tanımı

b. Çeşitleri

DİKSİYON

ÇEŞİTLİLİK

a. Toplulukta çeşitlilik

b. Hareket

c. Alıştırma

YEMEK YEME KURALLARI

İSTİRİDYE-KARİDES-ISTAKOZ-YENGEÇ

a. İstiridye, karides, ıstakoz, yengeç yeme kuralları

b. Servis

c. Deniz mahsülleri ile alınan içki çeşitleri

ZARAFET

MERDİVEN İNİP – ÇIKMA

Kadın ve erkekler için kurallar

MAKYAJ

1- GÜNDÜZ MAKYAJI

a. Özellikleri

b. Giysi ile uyumu

2- MÜCEVHER VE TAKILAR

a. Makyaj ile uyumu

b. Giysi ile uyumu

MODA – AKSESUAR

1- ÇOCUK GİYİMİ

a. Çocuk giyiminde dikkat edilmesi gereken kurallar

b. Renk- Biçim-Form

DİKSİYON

HARFLERİN TANITIMI

a. Konuşmada vurgulama

YEMEK YEME KURALLARI

ENGİNAR, KUŞKONMAZ

a. Enginar, Kuşkonmaz yeme kuralları

b. Dikkat edilecek hususlar

c. Servis

MODA – AKSESUAR

DÜNYACA ÜNLÜ MODACILARIN TANITILMASI

ZARAFET

OTURMA- KALKMA

a. Lokanta ve benzeri yerlerde oturma, kalkmada dikkat edilecek hususlar

b. Yemekte hanımların tavırları

c. Yemeğe başlama ve bitişteki tutum ve davranışlar

d. Lokantadan çıkış

EV-MEFRUŞAT-DEKORASYON

MUTFAK

a. Mutfağın genel görünüşü

b. Mutfakta bulunması gereken üniteler

c. Mutfak aksesuarları

d. Işıklandırma

e. Havalandırma

YEMEK YEME KURALLARI

KÜMES HAYVANLARI(Kaz, ördek, hindi vb.)

a. Kümes hayvanlarını yeme kuralları

b. Servis

c. Yemekten sonraki kahve servisi

EV-MEFRUŞAT-DEKORASYON

BANYO DEKORASYONU

a. Banyonun genel görünüşü

b. Banyoda kullanılacak aksesuarlar

c. Renk kombinasyonu

d. Işıklandırma

SOSYAL İLİŞKİLER

ZİYARETLER

a. Amacı

b. Zamanlama

c. Tebrik ziyaretleri

d. Resmi ziyaretler

e. Eş, dost, arkadaş ziyaretleri

f. Ziyaretlerde genel görgü kuralları

MODA TARİHİ

1- 1950-1970’lerden GÜNÜMÜZ MODA AKIMLARI

2- ÖĞLEDEN SONRA GİYSİLERİ

a. Yazlık giysiler

b. Kışlık giysiler

c. Kumaş özellikleri

YEMEK YEME KURALLARI

MEYVALAR

a. Meyve yeme kuralları

b. Sofrada tutum ve davranışlar

c. Sofradan kalkış

SOSYAL İLİŞKİLER

ZİYARETLER

a. ZİYARETLERİN AMACI

b. Ziyaretlerde dikkat edilecek hususlar

c. Aile ziyaretleri

d. Bayram ziyaretleri

e. Lohusa-hasta ziyaretleri

f. Hasta ziyaretleri

g. Hediye çiçek

MODA – AKSESUAR

GİYİMDE ÇİZGİLER

a. Giyimde hakim hatlar

SOSYAL İLİŞKİLER

1- MESLEK VE İŞ GÖRGÜSÜ

a. Büro politikası

2- YABANCI ÜLKELERDE DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR

PROTOKOL

KOKTEYL PARTİ

a. Kokteyl partilerin amacı

b. Misafir karşılama, tanıştırma

c. İçki ve meze servisi

d. Soğuk, sıcak meze servisi

e. Davetlerde dikkat edilmesi gereken hususlar

f. Zamanlama

g. Giysiler

MODA – AKSESUAR

GİYİMDE ALAN OYUNLARI

a. Yuvarlak kuplar

b. Kesik kuplar

EV- MEFRUŞAT

ÇAMAŞIRHANE VE DİĞER YARDIMCI ÜNİTLER

PROTOKOL

ZİYAFET MENÜSÜ

a. Ziyafet menüsü hazırlama teknikleri

b. Ziyafet masasında oturma protokolü

c. Meyve taktimi

EV-MEFRUŞAT-DEKORASYON

1- KUMAŞ CİNSLERİNE GÖRE MASA ÖRTÜLERİ

2- DESENLERİNE GÖRE ÖRTÜLER

3- RENKLERİNE GÖRE MASA ÖRTÜLERİ

4- MASA ÖRTÜLERİNDE ŞEKİL VE ÖLÇÜ

5- MASA ÖRTÜLERİNİN YERLEŞTİRİLMESİ

DİKSİYON

SES TELAFFUZ

a. Kelime vurgusu

b. Kursiyerlerle alıştırmalar

PROTOKOL

GARDEN PARTİLER

a. Garden partilerin amacı

b. Garden partilerde giysi

YEMEK MASASI DEKORASYONU

BÜFELER

a. Resepsiyon büfe

b. Kokteyl büfe

c. Akşam yemeğinde büfe

ZARAFET

GARDEN PARTİ, KOKTEYL, DÜĞÜN VS. YERLERDE BARDAK, SİGARA TUTMA TEKNİKLERİ

EV-MEFRUŞAT-DEKORASYON

EV İÇİNDEKİ BAĞIMSIZ ÜNİTLERİN DEKORASYONU

DİKSİYON

TANIMA-DİNLEME-İŞİTME-GÖRME

YEMEK YEME KURALLARI

İÇKİ İÇİMİNDE VE SERVİSİNDE GENEL PRENSİPLER

BARDAK ÇEŞİTLERİ

EV-MEFRUŞAT-DEKORASYON

1- YAPILDIKLARI MADDELERE GÖRE PEÇETELER

2-KULLANILDIKLARI YERLERE GÖRE PEÇETE ÇEŞİTLERİ

3- PEÇETELERİN KATLANMASI

PROTOKOL

SPORCULARIN DAVRANIŞLARI

DİKSİYON

JEST

a. Mimikler

b. Mimiklerle anlatım

YEMEK YEME KURALLARI

SOĞUK BÜFE DÜZENİ VE SERVİSİ

PROTOKOL

OPERA, TİYATRO VB. YERLERDE UYULMASI GEREKEN KURALLAR

Tiyatro, konser vb. yerlerde giyim

MODA – AKSESUAR

1- GİYİMDE BIYUNA GÖRÜNTÜLER

2. GİYİMDE ENİNE GÖRÜNTÜLER

ZARAFET

SERGİLERDE DAVRANIŞLAR

EV-MEFRUŞAT DİZAYNI

VESTİYER DİZAYNI

YEMEK YEME KURALLARI

1- MENÜ KAVRAMI

2 -ORDÖVLER

3- ANTRELER

4- MENÜ HAZIRLAMA TEKNİKLERİ

5- MİLLİ MUTFAKLAR VE ORDÖVLER

PROTOKOL

UÇAK, TREN, OTOBÜS, VAPUR YOLCULUKLARINDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR

MODA – AKSESUAR

1- DERİ VE KÜRKLER

a. Tanıtımı

b. Bakımı

EV-MEFRUŞAT-DEKORASYON

1-ÇOCUK ODASI

PROTOKOL

1-OTELDE GÖRGÜ

a. Otelde kalma

b. Yabancı ülkelerde otellerde dikkat edilecek hususlar

MODA- AKSESUAR

1- SPOR KIYAFETLER

2- TATİL GİYSİLERİ

YEMEK MASASI PROTOKOLÜ

1-BALOLAR

2- SUPELER

3- ÖZEL BALOLAR

EV- MEFRUŞAT – DEKORASYON

AMERİKAN BAR DİZAYNI

MODA-AKSESUAR

1- BALO VE DÜĞÜN KIYAFETLERİ

2- LOKANTA, TİYATRO, SİNEMA, KONSER KIYAFETLERİ

3- GARDEN PARTY KIYAFETİ

PROTOKOL

1- KUTLAMA TELGRAFLARI

EV-MEFRUŞAT-DEKORASYON

BAHÇE DİZAYNI

DİKSİYON

1- BOĞUMLAMA

a. Gevşeklik

b. Atlama

c. Değiştirme

d. Alıştırma

 

  

Kimler Katılabilir

En az İlkokul mezunu olanlar.

Gerekli Belgeler

- Öğrenim Belgesi (En az ilkokul diploması)
- Nüfus cüzdanı fotokopisi
- İki adet vesikalık fotoğraf

Önkayıt

İstihdam Alanları

  • Kişisel gelişim alanı, 
  • Koçluk, 
  • Hizmet sektörü, 
  • Protokol birimleri, 
  • Halkla ilişkiler birimleri, vb.

Sıkça Sorulan Sorular

1. Kimler kayıt olabilir?

  • Mesleğin gerektirdiği işleri yapabilecek bedensel ve fiziksel yeterliliğe sahip olan kişiler.

2. Dersler nasıl işlenecektir?

  • M.E.B. uzaktan eğitim yönetmeliği ve protokol, sosyal ilişkiler ve görgü  uzaktan eğitim programına uygun olarak online işlenecek derslere katılım için şifre verilecektir.
  • Canlı derslere katılamayanlar ders videolarını izleyebilecektir.
  • Her konu için hazırlanmış testler ve genel deneme sınavı vardır.

3. Kurs süreleri ne kadar olacaktır?

  •  Protokol, sosyal ilişkiler ve görgüuzaktan eğitim programı Teorik: 230 saat , Uygulama:154 saat toplam 384 Saat - 12 Hafta olarak yapılacaktır.

4. Sınavlar nasıl ve nerede yapılacaktır?

  • Kurs bitirme sınavı M.E.B. gözetiminde kurum adresimizde ve yeterli sayının oluşması durumunda Ankara ve İstanbul dışında farklı illerde de sınavlar yapılacaktır.

5. Kursiyerlerin kaç sınav hakkı olacaktır?

  • Kursiyerin 3 sınav hakkı vardır. Sınavda 50 geçer not alan kursiyerlere Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği gereği M.E.B. onaylı sertifikası verilir. Sınav haklarını dolduran kursiyerin kaydı silinir.

6. Sertifika nerelerde geçerlidir?

  • Türkiye de her kurumda ve apostil işleminden sonra yurt dışında geçerlidir.

7. Sertifika geçerlilik süresi ne kadardır?

  • Hayat boyu.

8. Kurs ücretleri nasıl belirlenir?

  • Her yıl ilan edilen kurs ücretleri uygulanır.
  • Sınav veya sertifika adı altında hiçbir Ek ücret talep edilmez.
  • Ödeme alınmadan kursiyer kaydı yapılamaz.