Uzaktan Eğitim Protokol, sosyal ilişkiler ve görgü kursu

Kurs İçeriği
Uzaktan Eğitim Protokol, Sosyal İlişkiler ve Görgü Kursu,
Sertifika programımız toplam 384 saat olup, kurs içeriği aşağıdaki gibidir.
1-ZARAFET HAKKINDA GENEL BİLGİ
               a. Zarafetin Tanımı
               b. Zarif bir bayanda genel görünüm
               c. Zarif bir bayanın kendine has giyimi
2-PROTOKOL
               a. Protokolün tanımı
               b. Protokol çeşitleri
               c. Çeşitli protokollerde dikkat edilecek hususlar
3-EV-MEFRUÅžAT-DEKORASYON
               a. Ev mefruşat ve dekorasyon konuları
               b. Dekorasyonda dikkat edilecek hususlar
4-SOSYAL İLİŞKİLERDE EĞİTİMİN ÖNEMİ
5-GÖRGÜ VE ZARAFET
- Görgü ve zarafetin genel kuralları
- Ülkelere göre görgü ve zarafet kaideleri
MODA – AKSESUAR
RENKLER
a. Soğuk-sıcak renkler
b. İtici-çekici renkler
c. Renkte denge, oran, ritm
d. Renklerin insan figürleri üzerinde etkisi
e. Yerine mevsimine göre renk seçimi(Yazlık-kışlık kumaş cinlerinin ve
renklerinin tanıtılması)
MAKYAJ
MAKYAJ HAKKINDA GENEL BİLGİLER
a. Makyajın tanımı
b. Renk-cilt, renk-saç, renk-göze göre makyaj
PROTOKOL
EL SIKMA
a. El sıkmanın anlamı ve yöntemleri
b. El sıkma tekniği
c. Kadın-erkek el sıkışmaları
d. Çeşitli durumlarda el sıkışmalar
YEMEK MASASI DEKORASYONU
1- PEÇETE KATLAMA TEKNİKLERİ
2- ÇATAL, BIÇAK-KAŞIK ÇEŞİTLERİ
3- ÇATALLARIN YERLEŞTİRİLME TEKNİKLERİ
4- BIÇAK ÇEŞİTLERİ
5- KAŞIK ÇEŞİTLERİ
6- GENEL SERVİS MALZEMELERİ
Genel servis malzemelerinin masa düzenine yerleştirilmesi
MODA – AKSESUAR
1- MODA
a. Modanın tanımı
b. Modada kullanılan tandanslar
2- İNSAN TİPLERİNE GÖRE GİYİM KURALLARI
SOSYAL İLİŞKİLER
Tanışma ve tanıştırılma
a. Kadın ile erkeğin tanıştırılması
b. Yemekli ve yemeksiz toplantılarda tanıştırma ve tanıştırılma
c. Amir ile memur eşinin tanıştırılması
d. Genç kızlarla tanışma
e. Gençlerin yaşlılarla, genç erkeklerin genç kızlarla tanıştırılması
f. Tanışma ve tanıştırılmada uyulması gereken kurallar(sosyal durumlara göre)
g. Mektup ve kartvizit ile tanıştırma yöntemleri
MODA TARİHİ
Giyim ve modayı etkileyen faktörler
YEMEK MASASI DEKORASYONU
1- MASA ÖRTÜLERİ
a. Kahvaltı masasında kullanılan masa örtüleri
b. Öğle ve akşam yemeklerinde kullanılan masa örtüleri
2- MASA DEKORASYONUNDA KULLANILAN YARDIMCI AKSESUARLAR
a. Åžamdanlar
b. Dekoratif çiçek tanzimleri
c. Yapma ve canlı çiçeklerin tanzimi
MODA – AKSESUAR
1- GÜZEL GİYİNMEK İSTEYEN BİR BAYANIN DİKKAT EDECEĞİ KURALLAR
2- GİYİMLE İLGİLİ PROBLEMLERİN TESPİTİ
3- VÜCUT KUSURLARININ GİYİM YOLU İLE NORMAL GÖRÜNÜMÜNÜN SAĞLANMASI
PROTOKOL
1- YEMEK DAVETLERİ
a. Resepsiyon
b. Ziyafetler
c. Kokteyller
d. Bahçede davetler(Garden Parti’ler)
2- RESEPSİYONLAR
a. Resmi resepsiyon
b. Yarı resmi resepsiyon
3- DAVETLERDE GİYİM TARZI
MODA – AKSESUAR
1- RENK BİLGİSİ
a. Ana-ara-nötr renkler
b. Ev dekorasyonunda renk
c. Giyimde renk
d. Renklerin psikolojik etkileri
2-GİYİMDE RENK UYUMLARI
a. Tek renk uyumu
b. Benzer veya komÅŸu renk uyumu
c. İkili bölünmüş renk uyumu
d. Kontrast renk uyumu
e. Bölünmüş kontrast renk uyumu
f. Üçlü veya dengeli renk uyumu
DİKSİYON
1- GÜZEL KONUŞMANIN ESASLARI VE ÖZELLİKLERİ
2- GÜZEL KONUŞMADA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR
EV-MEFRUÅžAT-DEKORASYON
1- MEKANLARDA RENK SEÇİMİ
2- MEKANLARDA IÅžIKLANDIRMA
PROTOKOL
1- YEMEK DAVETLERİNDE SALONA GİRİŞ VE YEMEĞE BAŞLAMA
a. Resmi olmayan ve Resmi yemeklerde salona giriÅŸ ve yemeÄŸe baÅŸlama
b. Yemekten kalkma
2- AKŞAM YEMEK DAVETLERİ
a. Özel akşam davetlerinde dikkat edilecek hususlar
b. Özel yemek davetlerinde kıyafet, yemek odasına geçiş servis ve masadan kalkış
3- YARI RESMİ AKŞAM YEMEKLERİ
4- RESMİ AKŞAM YEMEKLERİ
SOSYAL İLİŞKİLER
1- HEDİYELER
a. Hediye verme ve hediyeler için teşekkür etme
b. Kimlere ve ne gibi hediyeler verilir
2- HEDİYE ÇEŞİTLERİ
a. Bebek için hediyeler
b. Nişan ve düğün için hediyeler
c. Yolculuk hediyeleri
d. Hasta için hediyeler
e. İş hediyeleri
f. Bayanlara ve erkeklere verilen hediyeler
MODA – AKSESUARLAR
MANTOLAR
a. Manto çeşitleri
b. Mantoda kumaş seçimi
PROTOKOL
1- SİGARA
a. Sigaranın sağlığa olan zararları
b. Sigara ikram etme kuralları
c. Çeşitli yerlerde sigara içme kuralları(Sokakta-akşam yemeğinde-mağazada vs.)
2- PURO VE PİPO İÇME KURALLARI
DİKSİYON
1- KONUŞMA ESNASINDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR
2- HİTAP ÇEŞİTLERİ
MODA – AKSESUAR
KRAVAT-MENDİL
YEMEK MASASI DEKORASYONU
1- AMERİKAN BAR
a. Amerikan barda bulunması gereken malzemeler
b. Malzemelerin yerleÅŸtirilmesi
2- EV SAHİBİ OLAN KİŞİNİN SERVİSİ
3- HAFİF İÇKİLERDEN ÖRNEK HAZIRLAMA(Demostrasyon)
4- SERVİSTE APARATİF İÇKİLER VE YİYECEKLER
5- SEVİSTE ZAMANLAMA
MODA – AKSESUAR
1- YÜZ ŞEKİLLERİ
2- YÜZ ŞEKİLLERİNE GÖRE KULLANILACAK SAÇ, YAKA VE AKSESUARLAR
3- ELBİSE DOLABININ PLANLANMASI
a. Gardropta bulunması gereken giysiler
b. Gardrop’un tanzini
ZARAFET
PALTO, CEKET, MONT VE GİYSİLERİN GİYİP-ÇIKARTILMASI TEKNİKLERİ
DİKSİYON
KONUŞMADA AÇIKLIK
YEMEK MASASI DEKORASYONU
1- TABAK ÇEŞİTLERİ VE MASADAKİ YERLERİ
a. Tabak çeşitleri
b. Masadaki yerleri
2- SERVİS KAİDELERİ
a. Servis Esasları
b. Masaya servis
c. Resmi ve yarı resmi yemeklerde servis
d. Serviste ayrıcalık
e. Servis elemanlarının giyim biçimleri
PROTOKOL
1- TELEFONDA KONUŞURKEN DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR
2- İŞ YERİNDE TELEFONLA KONUŞMA KURALLARI
MODA – AKSESUAR
1- KUMAŞ ÇEŞİTLERİ
a. Yünlü kumaşlar
b. İpekli kumaşlar
c. Sentetik kumaÅŸlar
d. Ketenler
2- RENK, KUMAÅž BAÄžINTISI
3- RENK SEÇİMİ
a. Renk ve kumaÅŸ
b. Renk ve kiÅŸilik
c. Renk ve cilt
d. Renk ve saç
e. Renk ve gözler
DİKSİYON
KONUÅžMADA KUVVET
EV-MEFRUÅžAT-DEKORASYON
1- MEKANDA RENK İLE GENİŞLETME TEKNİKLERİ
2- SALON VE OTURMA ODASINDA BULUNMASI GEREKEN EV MALZEMELERİ
3- DÖŞEME TEKNİKLERİ
a. Klasik döşeme teknikleri
b. Yarı klasik döşeme teknikleri
c. Modern döşeme teknikleri
4- DEKORASYONDA RENK GEÇİŞLERİ
5- KİŞİYE UYGUN MEKÂN DÜZENLEMESİ
PROTOKOL
1-ÅžAPKA
a. Åžapka ile selam vermek
b. Şapka çıkartılarak selam vermek
2- OTOMOBİL KULLANMA
a. Otomobile binme ve inme
b. Otomobilde görgü ve nezaket kuralları
MODA TARİHİ
1- MODADAKİ İLK AKIMLAR(1900-1920’lere kadar)
2- KADIN GİYİMLERİ(Tayyörler)
DİKSİYON
KONUŞMADA İMGE
PROTOKOL
1- YEMEK DAVETLERİNDE MASADA OTURMA PROTOKOLÜNDE DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR
2- MASADA OTURMA PROTOKOLÜ
a. Fransız usulüne göre protokol
b. İngiliz usulüne göre protokol
c. Yuvarlak masa usulüne göre protokol
3- KALABALIK MİSAFİRLER İÇİN MASA DÜZENLERİ
a. Düz uzun masa düzeni
b. T şeklinde masa düzeni
c. At nalı şeklinde masa düzeni
YEMEK YEME KURALLARI
1- MENÜ TANZİMİ
2- MENÜ LİSTELERİ
MODA – AKSESUAR
1- TENİS OYNAYAN SPORCULARIN KIYAFETİ VE KIYAFET ÖZELLİKLERİ
2- BİNİCİLİK SPORU İLE UĞRAŞAN SPORCUNUN KIYAFETİ VE KIYAFET ÖZELLİKLERİ
DİKSİYON
KONUÅžMADA DUYGUNLUK
YEMEK MASASI PROTOKOLÜ
İÇKİ SERVİSİ
a. İçki içerken dikkat edilecek hususlar
b. Yemek çeşidine göre içki ikramı
c. İçki ikram tekniği
d. İçkinin doldurulması
e. Masanın düzenine göre içki bardaklarının yerleştirilmesi
f. Ülkemizde ve uluslar arası içki ikram kuralları
MODA TARİHİ
1920-1940 TARİHLERİNDE MODEA OLAYLARI
MODA – AKSESUAR
AYAKKABI – ÇANTA – ELDİVEN
ZARAFET
ELDİVEN TAKMA VE ÇIKARMA TEKNİKLERİ
YEMEK MASASI DEKORASYONU
1- BARDAK ÇEŞİTLERİ
a. Su, şarap bardakları
b. Viski, bol, punç, kokteyl bardakları
c. Likör bardağı, konyak ve vermut bardağı
d. Rakı kadehi ve bardağı
2- ÇEŞİTLİ BOYLARDAKİ BARDAKLARIN ŞEMATİK OLARAK ANLATIMI
PROTOKOL
1- LOKANTA VE BENZERİ YERLERDE GİRİŞ-ÇIKIŞ
2- LOKANTA VE BENZERİ YERLERDE SİPARİŞ VERME
3- HESAP İSTEME VE ÖDEME
MODA – AKSESUAR
1- MODANIN İNSANLAR ÜZERİNDEKİ PSİKOLOJİK ETKİLERİ
2- SOKAKTA GİYİM KURALLARI
DİKSİYON
1- ANLATIM
2- ÜSLUP
3- GÜLME
4- BAÄžIRMA
PROTOKOL
1- ÖĞLE YEMEKLERİ
a. Resmi kişiler için öğle yemekleri
b. Gayri resmi öğle yemekleri
2- ÖĞLE YEMEĞİNDE DAVET ŞEKLİ
a. Oturma protokolü
b. YemeÄŸe baÅŸlama
c. BitiriÅŸ
d. Kahve ikramı
3- ÖĞLE YEMEĞİNDE SOHBET
4- ÖĞLE YEMEĞİNDEN SONRAKİ PROGRAM
MODA – AKSESUAR
1- ERKEK GİYİMİ HAKKINDA BİLGİ
2- ASKERİ GİYİM LİSTESİ
3-SİVİLLER İÇİN RESMİ ELBİSELER
a. Jaket atay
b. Smokin
c. Frak
4- ERKEKLERİN ELDİVEN GİYMESİ
EV, MEFRUŞAT – DEKORASYON
ÇİÇEK TANZİMİ(İKEBANA)
a. Çiçek tanzimi
b. Çiçek tanziminde kullanılan malzemeler
c. Vazo veya tanzim kabına çiçek yerleştirme
DİKSİYON
KELİME
a. Kelimenin elemanları
b. Masa düzeni
c. Servis
d. Kahvaltıda ikram
e. Kahvaltı menüsü
f. Otellerde kahvaltı tanzimi
EV – MEFRUŞAT – DEKORASYON
1- ÇİÇEK TANZİMİ(İKEBANA)
a. Denge
b. Renk uyumu
c. Desen
2- DENGE ÇEŞİTLERİ
a. Simetrik denge
b. Asimetrik denge
MODA – AKSESUAR
FULAR – EŞARP BAĞLAMA
a. Zarif bir şekilde fular ve eşarbın bağlanması
b. Giysiler göre eşarp-fular seçimi
ZARAFET
MERDİVEN ÇIKARKEN VE İNERKEN DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR
MODA TARİHİ
1960’LI YILLARDA MODADAKİ ÖNEMLİ DEĞİŞİKLİKLER
MODA – AKSESUAR
1- EV KIYAFETİ
a. Özellikleri
b. Ev kıyafeti ile misafir karşılama
2- BÜRODA ÇALIŞAN KADINLARIN GİYSİ ÖZELLİKLERİ
YEMEK YEME KURALLARI
ÇORBA
a. Çorba nasıl içilir
b. Çorba içerken dikkat edilecek hususlar
PROTOKOL
RESMİ ÇAYLAR
a. Resmi çay çağrıları
b. Konukların gelişi
c. Çay sofrasının düzenlenmesi ve servis
d. Çay menüsü
e. Çaylarda konuşulan konular
f. Pastahane ve çay salonlarındaki davetlerde tutum ve davranışlar
SOSYAL İLİŞKİLER
KLÜPLER
a. Klüplerin tanımı, çeşitleri
b. Erkek-Kadın klüpleri, gençlik klüpleri
c. Faaliyetleri
d. Çeşitli sosyal klüplere ziyaretler, amaçlarının ve çalışmalarının izlenmesi
MODA – AKSESUAR
1- GİYİMDE KUMAŞ DESENLERİ
a. Çizgili kumaşlar
b. Puanlı kumaşlar
c. Desenli kumaÅŸlar
d. Diğer desenlerin görünüşe etkileri
2- KUMAŞLA İLGİLİ KURALLARIN UYGULAMA ALANLARI
YEMEK YEME KURALLARI
MAKARNA
a. Makarna çeşitleri
b. Makarna yeme teknikleri
SOSYAL İLİŞKİLER
ÇAĞRILAR – ÇAĞRI ÖRNEKLERİ
a. Resmi ve resmi olmayan yemeklere çağrılar, genel kurallar
b. Evlenme – düğün çağrıları, örnekler
c. Bir spor olayından önce verilen davete çağrılar
d. Resmi olmayan çay-supe-dans çağrıları
e. Kabul ve reddetme, çağrıların geri bırakılışı
DİKSİYON
DİLİN ÖNEMİ
a. İnsan hayatında dilin önemi
MODA – AKSESUAR
KUMAŞ CİNSİNİN GÖRÜNÜŞE ETKİSİ
a. Işığı yansıtan kumaşlar
b. Kalın pürüzlü ve düz kumaşlar
c. Sert kumaÅŸlar
d. YumuÅŸak kumaÅŸlar
SOSYAL İLİŞKİLER
KARTVİZİTLER
a. Kartvizit örnekleri
b. Kartvizitlerin kullanıldığı yerler
c. Kartvizitle özür bildirme
d. İş ve meslek kartları
e. Kartvizit bırakma
f. Kartvizit kullanmada genel kurallar
YEMEK YEME KURALLARI
1- SEBZE YEMEKLERİ
a. Sebze yemekleri yeme kuralları
b. Servis
2- SALATA
a. Salata yeme kuralları
b. Servis
c. Özel aile yemeklerinde salata servisi
DİKSİYON
TÜRKÇE ÖĞRETİMİNİN PLANLANMASI
a. Amaçlar
b. Konuşma, ritm, vurgu, müzik
YEMEK YEME KURALLARI
1- PEYNİR
a. Peynir yeme kuralları
b. Peynir çeşitleri
c. Dünyada peynirle ikram edilen içkiler
2- ZEYTİN
a. Zeytin yeme kuralları
B. Zeytin çeşitleri
SOSYAL İLİŞKİLER
GENÇ KIZLAR
a. Genç kızların toplumla ilişkileri
b. Genç kızların genel tutum ve davranışları
c. Genç kızların yapmaması gereken tutum ve davranışlar
EV – MEFRUŞAT – DEKORASYON
ÇİÇEK TANZİMİ
a. Yemek masası dekorasyonu için dizaynı hazırlatma
MODA – AKSESUAR
İÇ ÇAMAŞIRLARI
a. İç çamaşır çeşitleri
b. Psikolojik etkileri
c. Giyime etkileri
ZARAFET
1- VÜCUT BAKIMI
a. Saç bakımı
b. El bakımı
c. Vücut bakımı
2- YÜRÜME-OTURMA
a. Yürüme teknikleri
b. Oturma teknikleri
YEMEK YEME KURALLARI
BALIK
a. Balık çeşitleri
b. Balık yeme kuralları
c. Servis
MAKYAJ
1- YILIN MODA MAKYAJI
a. Renklerin tanıtılması
b. Giysi ile uyum
2- GECE MAKYAJI
MODA – AKSESUAR
GİYİMDE SÜSLEME TEKNİKLERİ
a. Tanımı
b. Çeşitleri
DİKSİYON
ÇEŞİTLİLİK
a. Toplulukta çeşitlilik
b. Hareket
c. Alıştırma
YEMEK YEME KURALLARI
İSTİRİDYE-KARİDES-ISTAKOZ-YENGEÇ
a. İstiridye, karides, ıstakoz, yengeç yeme kuralları
b. Servis
c. Deniz mahsülleri ile alınan içki çeşitleri
ZARAFET
MERDİVEN İNİP – ÇIKMA
Kadın ve erkekler için kurallar
MAKYAJ
1- GÜNDÜZ MAKYAJI
a. Özellikleri
b. Giysi ile uyumu
2- MÜCEVHER VE TAKILAR
a. Makyaj ile uyumu
b. Giysi ile uyumu
MODA – AKSESUAR
1- ÇOCUK GİYİMİ
a. Çocuk giyiminde dikkat edilmesi gereken kurallar
b. Renk- Biçim-Form
DİKSİYON
HARFLERİN TANITIMI
a. KonuÅŸmada vurgulama
YEMEK YEME KURALLARI
ENGİNAR, KUŞKONMAZ
a. Enginar, Kuşkonmaz yeme kuralları
b. Dikkat edilecek hususlar
c. Servis
MODA – AKSESUAR
DÜNYACA ÜNLÜ MODACILARIN TANITILMASI
ZARAFET
OTURMA- KALKMA
a. Lokanta ve benzeri yerlerde oturma, kalkmada dikkat edilecek hususlar
b. Yemekte hanımların tavırları
c. Yemeğe başlama ve bitişteki tutum ve davranışlar
d. Lokantadan çıkış
EV-MEFRUÅžAT-DEKORASYON
MUTFAK
a. Mutfağın genel görünüşü
b. Mutfakta bulunması gereken üniteler
c. Mutfak aksesuarları
d. Işıklandırma
e. Havalandırma
YEMEK YEME KURALLARI
KÜMES HAYVANLARI(Kaz, ördek, hindi vb.)
a. Kümes hayvanlarını yeme kuralları
b. Servis
c. Yemekten sonraki kahve servisi
EV-MEFRUÅžAT-DEKORASYON
BANYO DEKORASYONU
a. Banyonun genel görünüşü
b. Banyoda kullanılacak aksesuarlar
c. Renk kombinasyonu
d. Işıklandırma
SOSYAL İLİŞKİLER
ZİYARETLER
a. Amacı
b. Zamanlama
c. Tebrik ziyaretleri
d. Resmi ziyaretler
e. EÅŸ, dost, arkadaÅŸ ziyaretleri
f. Ziyaretlerde genel görgü kuralları
MODA TARİHİ
1- 1950-1970’lerden GÜNÜMÜZ MODA AKIMLARI
2- ÖĞLEDEN SONRA GİYSİLERİ
a. Yazlık giysiler
b. Kışlık giysiler
c. Kumaş özellikleri
YEMEK YEME KURALLARI
MEYVALAR
a. Meyve yeme kuralları
b. Sofrada tutum ve davranışlar
c. Sofradan kalkış
SOSYAL İLİŞKİLER
ZİYARETLER
a. ZİYARETLERİN AMACI
b. Ziyaretlerde dikkat edilecek hususlar
c. Aile ziyaretleri
d. Bayram ziyaretleri
e. Lohusa-hasta ziyaretleri
f. Hasta ziyaretleri
g. Hediye çiçek
MODA – AKSESUAR
GİYİMDE ÇİZGİLER
a. Giyimde hakim hatlar
SOSYAL İLİŞKİLER
1- MESLEK VE İŞ GÖRGÜSÜ
a. Büro politikası
2- YABANCI ÜLKELERDE DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR
PROTOKOL
KOKTEYL PARTİ
a. Kokteyl partilerin amacı
b. Misafir karşılama, tanıştırma
c. İçki ve meze servisi
d. Soğuk, sıcak meze servisi
e. Davetlerde dikkat edilmesi gereken hususlar
f. Zamanlama
g. Giysiler
MODA – AKSESUAR
GİYİMDE ALAN OYUNLARI
a. Yuvarlak kuplar
b. Kesik kuplar
EV- MEFRUÅžAT
ÇAMAŞIRHANE VE DİĞER YARDIMCI ÜNİTLER
PROTOKOL
ZİYAFET MENÜSÜ
a. Ziyafet menüsü hazırlama teknikleri
b. Ziyafet masasında oturma protokolü
c. Meyve taktimi
EV-MEFRUÅžAT-DEKORASYON
1- KUMAŞ CİNSLERİNE GÖRE MASA ÖRTÜLERİ
2- DESENLERİNE GÖRE ÖRTÜLER
3- RENKLERİNE GÖRE MASA ÖRTÜLERİ
4- MASA ÖRTÜLERİNDE ŞEKİL VE ÖLÇÜ
5- MASA ÖRTÜLERİNİN YERLEŞTİRİLMESİ
DİKSİYON
SES TELAFFUZ
a. Kelime vurgusu
b. Kursiyerlerle alıştırmalar
PROTOKOL
GARDEN PARTİLER
a. Garden partilerin amacı
b. Garden partilerde giysi
YEMEK MASASI DEKORASYONU
BÜFELER
a. Resepsiyon büfe
b. Kokteyl büfe
c. Akşam yemeğinde büfe
ZARAFET
GARDEN PARTİ, KOKTEYL, DÜĞÜN VS. YERLERDE BARDAK, SİGARA TUTMA TEKNİKLERİ
EV-MEFRUÅžAT-DEKORASYON
EV İÇİNDEKİ BAĞIMSIZ ÜNİTLERİN DEKORASYONU
DİKSİYON
TANIMA-DİNLEME-İŞİTME-GÖRME
YEMEK YEME KURALLARI
İÇKİ İÇİMİNDE VE SERVİSİNDE GENEL PRENSİPLER
BARDAK ÇEŞİTLERİ
EV-MEFRUÅžAT-DEKORASYON
1- YAPILDIKLARI MADDELERE GÖRE PEÇETELER
2-KULLANILDIKLARI YERLERE GÖRE PEÇETE ÇEŞİTLERİ
3- PEÇETELERİN KATLANMASI
PROTOKOL
SPORCULARIN DAVRANIÅžLARI
DİKSİYON
JEST
a. Mimikler
b. Mimiklerle anlatım
YEMEK YEME KURALLARI
SOĞUK BÜFE DÜZENİ VE SERVİSİ
PROTOKOL
OPERA, TİYATRO VB. YERLERDE UYULMASI GEREKEN KURALLAR
Tiyatro, konser vb. yerlerde giyim
MODA – AKSESUAR
1- GİYİMDE BIYUNA GÖRÜNTÜLER
2. GİYİMDE ENİNE GÖRÜNTÜLER
ZARAFET
SERGİLERDE DAVRANIŞLAR
EV-MEFRUŞAT DİZAYNI
VESTİYER DİZAYNI
YEMEK YEME KURALLARI
1- MENÜ KAVRAMI
2 -ORDÖVLER
3- ANTRELER
4- MENÜ HAZIRLAMA TEKNİKLERİ
5- MİLLİ MUTFAKLAR VE ORDÖVLER
PROTOKOL
UÇAK, TREN, OTOBÜS, VAPUR YOLCULUKLARINDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR
MODA – AKSESUAR
1- DERİ VE KÜRKLER
a. Tanıtımı
b. Bakımı
EV-MEFRUÅžAT-DEKORASYON
1-ÇOCUK ODASI
PROTOKOL
1-OTELDE GÖRGÜ
a. Otelde kalma
b. Yabancı ülkelerde otellerde dikkat edilecek hususlar
MODA- AKSESUAR
1- SPOR KIYAFETLER
2- TATİL GİYSİLERİ
YEMEK MASASI PROTOKOLÜ
1-BALOLAR
2- SUPELER
3- ÖZEL BALOLAR
EV- MEFRUŞAT – DEKORASYON
AMERİKAN BAR DİZAYNI
MODA-AKSESUAR
1- BALO VE DÜĞÜN KIYAFETLERİ
2- LOKANTA, TİYATRO, SİNEMA, KONSER KIYAFETLERİ
3- GARDEN PARTY KIYAFETİ
PROTOKOL
1- KUTLAMA TELGRAFLARI
EV-MEFRUÅžAT-DEKORASYON
BAHÇE DİZAYNI
DİKSİYON
1- BOÄžUMLAMA
a. GevÅŸeklik
b. Atlama
c. DeÄŸiÅŸtirme
d. Alıştırma
Â
 Â
Gerekli Belgeler
- Öğrenim Belgesi (En az ilkokul diploması)
- Nüfus cüzdanı fotokopisi
- İki adet vesikalık fotoğraf
İstihdam Alanları
- KiÅŸisel geliÅŸim alanı,Â
- Koçluk,Â
- Hizmet sektörü,Â
- Protokol birimleri,Â
- Halkla iliÅŸkiler birimleri, vb.
Sıkça Sorulan Sorular
1. Kimler kayıt olabilir?
- MesleÄŸin gerektirdiÄŸi iÅŸleri yapabilecek bedensel ve fiziksel yeterliliÄŸe sahip olan kiÅŸiler.
2. Dersler nasıl işlenecektir?
- M.E.B. uzaktan eğitim yönetmeliği ve protokol, sosyal ilişkiler ve görgü  uzaktan eğitim programına uygun olarak online işlenecek derslere katılım için şifre verilecektir.
- Canlı derslere katılamayanlar ders videolarını izleyebilecektir.
- Her konu için hazırlanmış testler ve genel deneme sınavı vardır.
3. Kurs süreleri ne kadar olacaktır?
-  Protokol, sosyal ilişkiler ve görgüuzaktan eğitim programı Teorik: 230 saat , Uygulama:154 saat toplam 384 Saat - 12 Hafta olarak yapılacaktır.
4. Sınavlar nasıl ve nerede yapılacaktır?
- Kurs bitirme sınavı M.E.B. gözetiminde kurum adresimizde ve yeterli sayının oluşması durumunda Ankara ve İstanbul dışında farklı illerde de sınavlar yapılacaktır.
5. Kursiyerlerin kaç sınav hakkı olacaktır?
- Kursiyerin 3 sınav hakkı vardır. Sınavda 50 geçer not alan kursiyerlere Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği gereği M.E.B. onaylı sertifikası verilir. Sınav haklarını dolduran kursiyerin kaydı silinir.
6. Sertifika nerelerde geçerlidir?
- Türkiye de her kurumda ve apostil işleminden sonra yurt dışında geçerlidir.
7. Sertifika geçerlilik süresi ne kadardır?
- Hayat boyu.
8. Kurs ücretleri nasıl belirlenir?
- Her yıl ilan edilen kurs ücretleri uygulanır.
- Sınav veya sertifika adı altında hiçbir Ek ücret talep edilmez.
- Ödeme alınmadan kursiyer kaydı yapılamaz.
Â